EU Cookie informatie
 
Sonja
Getrouwd 9-9-1999
33 jaar computer techneut
1980-2013
©Copyright 2013,  Fred Stevens
Modelspoor hobby
Katten
Net zo eigenwijs als ik
Fred Stevens
De muzikant
Vanaf ongeveer 17 jarige leeftijd speelt het bespelen van een instrument tot mijn liefhebberijen. Het begon toen mijn zus een gitaar kocht omdat ze de muziek van haar favoriete popgroep “Smokey”, wilde gaan naspelen. Al vrij snel verhuisde de gitaar van haar kamer naar die van mij. Met een paar boeken over gitaarspelen lukte het mij enkele zuivere noten en akkoorden uit de gitaar te laten komen. Enige tijd heb ik een aantal gitaarlessen bij de muziekschool gevolgd, doch de min of meer klassieke speelmethode lag mij niet bepaald. Het leren lezen en spelen van notenschrift heb ik tot op de dag van vandaag niet kunnen leren. Ik weet globaal hoe het notenschrift in elkaar zit. Mijn euvel is echter dat ik na twee of drie keer uitzoeken hoe ik de noten moet spelen, de bladmuziek niet meer nodig heb en het uit mijn hoofd kan spelen.
Nog muzikaler werd het toen ik op ca 25 jarige leeftijd een keyboardje kocht. Ook nu weer in de leer om keyboard te kunnen spelen. Dit eerste keyboardje de Yamaha PSR7 heb ik enkele jaren gebruikt om te leren spelen om vervolgens het echte werk aan te schaffen, de GEM WS1 Workstation. Wauw…wat een machine!
Gelijktijdig vertoefde ik regelmatig in de muziekwinkel van een vriend die ik ooit had leren kennen i.v.m. met computer kennis. Daar kwam ik in contact met een muzikant die een nieuwe maat zorg voor zijn duo. Zo kwam het dat ik begin 90-er jaren als echte muzikant op het podium belanden bij bruiloften, partijen en feesten. Mijn Workstation had daarvoor de juiste techniek in huis om een flinke zaal van feestmuziek te voorzien.

Ongeveer twee jaar heb ik dit gedaan. Toen ik voor de derde keer ziek (griep) moest spelen, was de lol er echt vanaf. Ook de verhouding tussen mij en mijn maat Peter was niet meer optimaal. Steeds vaker werd muziek van sequensen (automatisch) gespeeld, waarbij ik er als een robot bij zat en vaak de toetsen gewoon uit stonden. Playback dus! Daar was ik geen muzikant voor geworden.
Yamaha PSR7
GEM WS-1
Roland KR-350
Yamaha PSR-e413
Ik verkocht alles wat ik aan apparatuur had en kocht een Roland KR350 digital kamer piano. In feite een keyboard in een groot meubel met groot toetsenbord. Veel heb ik op dit instrument niet gespeeld. De liefde voor muziek maken was door de podium ervaring vrijwel weg. Uiteindelijk verkocht ik medio 2000 deze piano en kocht er spullen voor, voor bij de modelspoorbaan. Pas een jaar of 8 later kocht ik tweede hands een Yamaha keyboardje de Yamaha PSR-330 en moest min of meer opnieuw leren spelen. Als je musiceren niet bijhoud verleer je het toch relatief snel, zeker de complexere speeltechnieken.
Yamaha PSR-330
Toen een paar toetsen van dit keyboard begonnen te happeren, kocht ik een nieuwe de Yamaha PSR-e413. Tevens had ik “Live-styler” gekocht, een programma waarmee Music styles, wav enz zijn te gebruiken samen met een keyboard. Met de daarbij geleverde vele styles zijn de variatie mogelijkheden natuurlijk eindeloos. Samen met een 7 inch touch screen vormde dit mijn nieuwe muziek installatie.
Door het stoppen van mijn bedrijf en de noodzaak voor extra geld, moest ik helaas alles weer verkopen. Helaas…