EU Cookie informatie
 
Sonja
Getrouwd 9-9-1999
33 jaar computer techneut
1980-2013
©Copyright 2013,  Fred Stevens
Modelspoor hobby
Katten
Net zo eigenwijs als ik
Fred Stevens
Katimo
Katimo staat voor KAT In MOelijkheden en is een stichting die zich in Limburg inzet voor het terug dringen van de populatie zwerfkatten. Dit doet de stichting door zwerfkatten te vangen, deze te neutraliseren en weer terug te plaatsen.
Zijn er kittens, dan worden ook die gevangen en indien zij er is met de moederpoes ondergebracht bij zogenaamde gastgezinnen. Hier kunnen de kleine tijgertjes in wording opgroeien tot een leeftijd van 12 weken. Ondertussen zoekt katimo naar een nieuw thuis voor de kleine.

De eigen dierenambulance
Ik heb de stichting Katimo de afgelopen 7 á 8 jaar hoofdzakelijk geholpen met computer technische zaken. Pas toen ik in 2010 voor de duur van ca 8 maanden mee draaide op de dierenambulance van Katimo, ervoer ik wat er allemaal bij komt kijken om zo’n stichting aan het draaien te houden.

De dierenambulance van Katimo rijdt minimaal vijf dagen per week. Méér dan tienduizend kilometers heb ik in die periode met de dierenambulance afgelegd. Naast spoed ritten is er veel te doen voor de ambu. Alle gastgezinnen moeten regelmatig worden voorzien van nieuwe benodigdheden voor de kittens. De kittens worden met 8 en met 12 weken opgehaald voor de noodzakelijke inenting bij de dierenarts. Dan nog de ritten naar vangplaatsen, inkopen van proviand enz, enz.
Een dag op de Ambu
Katimo is alleen actief in Limburg. Vandaag staat het inenten van 6 kittens op de planning. Deze zijn ondergebracht bij 3 verschillende gastgezinnen in Heerlen, Vaals en Velden.
De rit start in Belfeld waar ik woon naar Roermond de thuishaven van Katimo. Daar worden de benodigde papieren van de kittens opgehaald en de route grof gepland. De rit gaat van Roermond naar Heerlen, door naar Vaals, terug naar Velden om vervolgend met de kittens in Maasbree bij de vaste dierenarts te worden geënt. Dan weer dezelfde route terug.

Waarom enten in Maasbree en niet bij de plaatselijke dierenartsen? Het prijsverschil voor entingen is dermate groot, dat al dat rijden en bijkomende kosten deze gang van zaken financieel toch aantrekkelijker maken. Katimo is een particuliere stichting die zichzelf moet bedruipen en dan telt toch elke cent.

Tijdens de rit terug van Maasbree een oproep om in Kessel een ziek kitten op te halen en mee te nemen naar Roermond. Dit betekend een andere route via de provinciale wegen in plaats van over de snelle A73. Kost wat extra tijd en een paar kilometer meer.

De rit begon om 11.00 ’s-Morgens. Als de route volledig is afgewerkt en Katimo in Roermond weer wordt aangereden is het rum 18.00 uur door. Tevens zijn bijna 500 km verreden.

Een van de vele dagen op de dierenambulance van Katimo. Een dag met minder dan 200 Km kwam zelden voor.
Bezoek de website van Katimo voor meer informatie of misschien wel om zelf een leuk kitten of een oudere kat een nieuw thuis te bieden.

Ik draag Katimo in ieder geval een bijzonder warm hart toe.

www.katimo.nl
Buitenren bij Katimo
mascotte katimo. Zie video de molenbosjes