EU Cookie informatie
 
Sonja
Getrouwd 9-9-1999
33 jaar computer techneut
1980-2013
©Copyright 2013,  Fred Stevens
Modelspoor hobby
Katten
Net zo eigenwijs als ik
Fred Stevens
Kanker
Kanker is de meest gevreesde en gelijktijdig meest voorkomende ziekte waaraan men overlijd. Behalve de reguliere geneeskundige behandelingen, zijn er tal van alternatieven die op zijn minst de ziekte vertragen of de levenskwaliteit verbeteren.

Ik koos bewust niet voor de reguliere behandelingen met bestraling, chemotherapie of anderszins omdat het naar mijn mening bij uitzaaiingen toch geen levenreddende behandelingen zijn. Ironisch genoeg had ik al maanden van te voren veel informatie op internet gevonden over heel andere behandelingen van kanker dan de reguliere methode, die daarbij zelfs sterk werden veroordeeld. Het feit dat drie maanden voor de diagnose nog was gebleken dat ik eigenlijk kerngezond ben, was ik zeker niet van plan mijn lichaam te laten vergiftigen met chemo, radioactieve stoffen (PET/CT-scan) of ander middel. Ik wilde mijn lichaam en immuunsysteem juist koesteren en versterken.

Alternatief

De keuze was dan ook de alternatieve methode op te zoeken, te kopen of te ondergaan. Hier moet ik Sonja dan ook een groot compliment geven voor het enorme werk wat ze heeft gedaan om alles te zoeken op internet, het kaf van het koren te scheiden en de juiste middelen te bestellen. Kosten noch moeite werden daarbij bespaard. Zonder haar was er zeker anders gelopen, want ik had daar echt de puf niet meer voor.

Hennepolie, Abrikozenpitten en Resonantietherapie.

Volgens ontdekker Rick Simpson uit Cannada zou hennepolie hét middel zijn om elke vorm van kanker te genezen. Aanvankelijk hebben we dan ook geprobeerd of het mogelijk was het te verkrijgen. Dat bleek al snel niet het geval. (website)

Abrikozenpitten (website) bevatten de vitamine B17/Leatrile. Deze stof is onschadelijk voor het lichaam, maar dodelijk voor kankercellen. We hadden beide veel vertrouwen in de werking van deze stof. Gedurende ruim vier maanden heb ik elke dag 100 gemalen abrikozenpitten gegeten. Dat was ook de dosis die werd voorgeschreven. Na vier maanden zouden 15 pitten per dag voor iedereen kanker werend zijn.
Het waren ongeveer vier á vijf maanden waarin ik nog enigszins zonder pijn door het leven ging, of het kon handelen met een paracetamol. Toen de pijn, vooral in de ruggenwervel snel toenam en ik over moest gaan op morfine, was duidelijk dat de abrikozenpitten bij mij in ieder geval niet hadden geholpen.

Een paar weken na de diagnose vond Sonja een website over een natuur geneeskundig centrum Energy Healing in Veldhoven (website), waar gewerkt werd met resonantietherapie. Op de website las ik over de oorsprong hiervan en trof daarbij bekende namen aan als Nicola Tesla en Royal Rife. Namen die ook in de techniek wel eens voorbij kwamen omwillen van hun baanbrekende uitvindingen. Dat gaf veel vertrouwen, dus werd er gebeld voor een afspraak. Uiteindelijk ben ik ongeveer vier maanden twee keer per week naar Veldhoven gereisd voor deze therapie. De therapie is niet individueel maar in groepsverband in een grote kamer. Aan het plafond hangen de apparaten die radiofrequenties uitzenden die een helende werking op de lichaamscellen hebben.

Door de groepstherapie leerde ik vele mensen kennen. Je ziet daar veel succesverhalen van patiënten die door de reguliere geneeskunde zijn opgegeven en vele maanden of jaren later nog steeds leven. Dat gaf vertrouwen in de werking. Gezien de situatie waarin ik nu verkeer, heeft ook dit voor mij blijkbaar weinig of geen effect gehad. Heel moeilijk om dat te beoordelen.

Farmaceutische industrie

De farmaceutische industrie heeft in feite de touwtjes in handen. Alternatieve geneeswijze wordt steeds meer onder druk gezet. Zo mag op een product geen genezende werking worden beschreven, als dit niet wetenschappelijk is onderzocht aan aangetoond. Dit soort onderzoek worden echter door de farmaceutische industrie uitgevoerd en betaald. Dat doen ze niet met producten bijvoorbeeld vitamine B17, omdat dit een natuurproduct is waar géén patent op kan worden verkregen en dus ook geen winst kan worden gemaakt. Zo mag sinds kort op homeopathische producten niet meer vermeld worden waarvoor het dient. Ook op internet mag aan een product geen geneeskundige werking worden toegeschreven. Dat geldt zelfs voor u en mij als we dat zouden willen doen in een forum of blog. Nieuwe EU regels verbieden dit. (Codex Alimentarius)

Samenvatting

Ik heb gekozen voor kwaliteit van leven i.p.v. kwantiteit. Genezing van metastase is vrijwel onmogelijk omdat een groot deel van het lichaam vaak betroffen is. In mijn geval niet alleen de lever maar ook de botten. Einde 2011, begin 2012 had ik al vaker last van pijn in de linker borst, onderste ribben én rechts in de rug tussen schouderblad en ruggenwervels. Met een paracetamol was dat meestal snel verholpen. Vanaf dat moment heb ik veel paracetamol geslikt, terwijl ik dat voordien vrijwel nooit deed. Bij wegen van mijn lichaamsgewicht constateerde ik toen al een afname van ongeveer 6 á 8 Kg. Toen hadden de alarmbellen eigenlijk al moeten rinkelen dat er iets niet in orde was. Maar ja, ik was druk bezig met mijn bedrijf op te bouwen en nam dus ook niet de tijd om een huisarts te bezoeken. Het zal wel weer over gaan, was de gedachte. Alternatief of regulier, beide hadden in mijn situatie en naar mijn mening weinig kans van slagen om deze ziekte te overleven.
Ik probeer er maar het beste van te maken en hoop nog op enkele maanden. Zeker nu ik in Roermond in het hospice ben opgenomen gaat het me beter dan enkele maanden tevoren. Daar geniet ik dan maar van zolang als het nog kan. Mijn einde is nabij, veel te vroeg, maar ook onvermijdelijk.
Lees ander artikel