EU Cookie informatie
 
Sonja
Getrouwd 9-9-1999
33 jaar computer techneut
1980-2013
©Copyright 2013,  Fred Stevens
Modelspoor hobby
Katten
Net zo eigenwijs als ik
Fred Stevens
Bedrijf
Al mijn hele leven werk ik zelfstandig. Iemand anders iets voor mij laten doen komt vrijwel niet voor en het uitvoeren van opdrachten voor een baas is voor mij vrijwel ondenkbaar.
Het lag dan ook voor de hand om deze zelfstandigheid zakelijk ten uitvoer te brengen.

Probleem was echter dat ik nooit over voldoende financiën beschikte om een eigen bedrijf op te zetten. Anderzijds ben ik een techneut en absoluut niet commercieel ingesteld.

Een eerste poging uit 1995 mislukte dan ook volledig. (GS-Logic)
Een tweede poging in 2006 liep wel, maar met te weinig resultaat. (Selectrin)

De derde poging in 2011 (Fredcom computer solutions) liep direct goed maar helaas niet door. Het bedrijf begon in een klein kantoortje en richtte zich in hoofdzaak op webdesign, computer reparatie en grafische vormgeving met drukwerk. Meteen de eerste maand een flinke klant, dus dat zag er goed uit. Ook reparaties nam leuke vormen aan.
Na een verhuizing naar een groter kantoorpand zakte het in mede door de crisis in Europa.
Aldus gooide ik de zaak min of meer om en ging me meer richten op ontwikkeling van hardware en software. Daaruit ontstond een project met een Duits bedrijf voor de ontwikkeling van een modulair muziek keyboard / orgel.
De ontwikkeling van een prototype met bijbehorende presentatie werd goed ontvangen, maar helaas bleken de kosten te hoog om een verkoopprijs te kunnen maken die concurrent zou zijn. Het project werd dus afgeblazen. Erg jammer, want het was een enorme boost geweest om mijn bedrijf op de kaart te zetten.
Om de kosten van het bedrijfspand te besparen, trok ik in juni terug naar huis om aldaar op eigen houtje toch verder te gaan met het project.


Achteraf, gezien mijn ziekte, maar goed dat het niet doorging. Het was een financiële ramp geworden!