EU Cookie informatie
 
Sonja
Getrouwd 9-9-1999
33 jaar computer techneut
1980-2013
©Copyright 2013,  Fred Stevens
Modelspoor hobby
Katten
Net zo eigenwijs als ik
Fred Stevens
De Techneut
Al van kinds af aan werd ik gefascineerd door elektriciteit. Met een batterij een paar draadjes en een lampje of motortje was ik uren zoet.
Al met amper 14 jaar repareerde ik de televisie bij ons thuis, die volgens de Tv-monteur niet meer te repareren was. In de kanalenkiezer die destijds nog uit een wals bestond met frequentieplaten, was één belangrijk sleepcontact afgebroken. Daardoor was afstemmen op zenders niet meer mogelijk. Nadat ik het sleepcontact met een kleine spijker had gerepareerd, functioneerde de TV weer als vanouds. Geen grote technische ingreep, maar voor een tiener van 14 toch een grote prestatie.
Aangezien mijn ouders al een nieuwe TV hadden gekocht, mocht ik de oude op mijn slaapkamer zetten. Wauw.

De fascinatie voor techniek heeft zich verder ontwikkeld tot elektronica en computer techniek met tal van eigen software en hardware ontwikkelingen. Dit leiden onder meer ook tot een part-time baan als leraar “programmeren in Basic”, bij het Scheidegger instituut.

Aan top staat de tijd waarin ik met een vriend uit Burg-Haamsteden (Zeeland), Leen Oranje een goed lopende website onderhield met ontwikkelingen van software en hardware voor digitale modelspoor. Hiermee zijn we ruim tien jaar, dag en nacht in de weer geweest. Een archief uit deze tijd is te vinden op www.miniware.nl
Laatste in deze serie betrof de ontwikkeling van een modulair muziek keyboard, genaamd Music Workstation. Doel was het aanbieden van modules waarmee men zelf een keyboard, orgel, piano of zelf vleugel kon samenstellen. (3D-illustraties) Dit project is helaas niet verder gekomen dan het prototype van de keyboard variant. (Zie foto). Voor mij een grote teleurstelling omdat dit project mij zakelijk omhoog had kunnen brengen. Helaas liep alles anders zoals te lezen bij ziekte.
Philips Z/W Tv 1966
Orgel variant Workstation
Werkend prototype Keyboard Workstation
Ontwikkeling voor modelspoor hobby